سوالات متداول
تمامی عسلهای مدا صددرصد طبیعی هستند و برای تولید آنها از هیچ تغذیه و ماده کمکی یا مصنوعی استفاده نشده است. تمامی عسلهای مدا محصول مشترک زنبورها و گلها هستند.
تمامی عسلهای مدا قبل از بستهبندی و ارائه به مشتری به صورت دقیق، توسط آزمایشگاه مجهز کارخانه مدا برای تعیین طبیعی بودن آزمایش و نتایج این آزمایشها بایگانی میشوند.
شرکت عسل ارگانیک مدا احترام زيادی برای مصرف کننده قائل است. ما تمام مشتریان عسل مدا را مانند خانواده خودمان میدانیم. به همین دلیل، عسل مدا فقط و فقط عسل درجه یک تولید میکند. زنبورهای مزرعه مدا روزانه نکتار هزاران گل را جمع آوری میکنند تا بهترین عسل به دست شما برسد.
بهتر است از زنبورداری خرید کنید که به او مطمئن هستید. برای جلب اعتماد توصیه میشود یا درخواست نمونه آزمایش کنید یا خودتان عسل را به آزمایشگاه بدهید. اگر یک زنبوردار توانست اعتماد شما را جلب کند، همیشه از او خرید کنید.
گواهینامههای ارگانیک در صورتی برای یک زنبورداری صادر میشوند که بتواند شرایط خاصی را آماده کند. از جمله مهمترین این شرایط، فراهمسازی مزارعی با وسعت ۶ کیلومتر هوایی، ۹ کیلومتر زمین، است که در آنها هیچ سموم کشاورزی، حلوان و آفتکشی استفاده نمیشود. این اندازه از این جهت حایزاهمیت است که توان پرواز زنبور عسل ۶ کیلومتر هوایی است. فاکتور مهم دیگر استفاده از کندوهای تمام چوب است. مزارعی که تحت نظر سازمانهای ارگانیک هستند، به صورت سالیانه بازدید میشوند و در صورت رعایت شرایط سخت ارگانیک، گواهینامه آنها تمدید میشود.
رس کردن یا بلوری شدن، در زبان عامه مردم به اشتباه به شکرک زدن معروف شده، درحقیقت از ویژگیهای عسل طبیعی است. عسل طبیعی حتما رس میکند. عسل تقلبی هم میتواند رس کند یا نکند. اما اگر عسلی رس نکرد یعنی حتما تقلبی است. زمان رس کردن عسل بستگی به رطوبت عسل، دمای محیط و میزان گلوکز عسل دارد.
اگر موم طبیعی پیدا کنید، حتما مفید است. اما در صنعت زنبورداری حال حاضر کشور تولید موم طبیعی بسیار کم است. زیرا به علت مشکلاتی مانند کمآبی، کاهش پوشش گیاهی و قیمت بالای هزینه تولید موم تولید آن بسیار کم است. معمولا آنچه در بازار به عنوان موم طبیعی فروخته میشود، طبیعی نیست.
تنها راه تشخیص عسل واقعی از عسل تقلبی انجام آزمایشهای پیشرفته، توسط آزمایشگاه، است. هیچ راه ساده و خانگی برای تشخیص اصل بودن عسل وجود ندارد.